RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorginstelling Reinaerde gelast jubileumfeest in Den Dolder af vanwege norovirus

DEN DOLDER - Zorginstelling Reinaerde heeft het 50-jarig jubileumfeest van de locatie Dennendal afgelast. Op het complex in Den Dolder is het norovirus uitgebroken.

Op Dennendal wonen bijna 200 mensen met een verstandelijke beperking. Een klein aantal van hen heeft buikgriep. Ook enkele medewerkers zijn ziek geworden. Het norovirus is zeer besmettelijk. Jaarlijks krijgen ongeveer een half miljoen Nederlanders buikgriep door het virus.

Op Dennendal werden verschillende bewoners vorige week door de griep getroffen. Testen wezen toen uit dat het om het norovirus ging. Omdat het aantal infecties niet voldoende afneemt, is in overleg met de GGD regio Utrecht nu besloten om het feest te annuleren.

Regiomanager Marcel Babic is teleurgesteld, maar spreekt van een logisch besluit. "Het is wel enorme pech, want cliŽnten, familie, vrijwilligers en medewerkers kijken enorm uit naar het feest. We moeten helaas toch besluiten om het feest af te zeggen, omdat we verdere verspreiding willen voorkomen. Want feest vieren we met zijn allen."

Het feest zou aanstaande vrijdag en zaterdag plaatsvinden, maar wordt nu verplaatst naar 10 en 11 januari. Het wordt dan gecombineerd met de nieuwjaarsbijeenkomst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -