RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramverkeer vrijwel hele ochtend plat door ijzelvorming, dienstregeling start nu weer op

UTRECHT/NIEUWEGEIN - In Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein reden vanochtend geen trams. Op het gehele traject was geen tramverkeer mogelijk door ijzelvorming op de bovenleiding.

U-OV meldde om 11.30 uur dat het tramverkeer weer werd opgestart. De vervoersorganisatie waarschuwde daarbij wel dat het even kon duren voordat de trams weer volgens de normale dienstregeling gingen rijden.

SPRAY
Sinds afgelopen winter wordt er een speciale spray gebruikt die op de bovenleidingen wordt gespoten om bevriezing te voorkomen. "Daar hebben we tot nu toe goede resultaten mee gehad, maar we moeten nu concluderen dat het onvoldoende heeft gewerkt," zegt een woordvoerder van de provincie Utrecht.

Als er kans is op ijzelvorming, worden er vaak ook twee trams ingezet die de hele nacht blijven rijden om de bovenleidingen schoon te houden. Waarom dat afgelopen nacht niet is gebeurd, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

UITHOFLIJN
Op de vraag of reizigers van de Uithoflijn zich ook zorgen moeten maken als het kwik verder daalt, geeft de provincie aan dat ze er alles aan gaan doen om dat te voorkomen. "Ook daar rijden trams, zijn er reizigers en heb je een bovenleiding. We zullen iets moeten doen om te zorgen dat de risico's dan miniem zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -