RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ervaren bestuurder Yolan Koster (67) nieuwe wethouder Montfoort

MONTFOORT - Yolan Koster zal Jocko Rensen opvolgen als wethouder in de gemeente Montfoort. Rensen stapte afgelopen vrijdag op als wethouder, bij gebrek aan vertrouwen in de Montfoortse politiek.

De 67-jarige Koster is geen onbekende in de regio. Zo was ze de afgelopen jaren wethouder in Woerden. Koster wŠs van GroenLinks, maar wordt in Montfoort voorgedragen door de partij Progressief Akkoord.

Het bestuur van die partij is "trots en verheugd dat een bestuurder met zo'n staat van dienst in Montfoort aan de slag wil", zo is te lezen in het persbericht van Progressief Akkoord. "Yolan Koster is een kanjer met veel ervaring en kennis van zaken." Zelf zegt ze veel zin te hebben in haar nieuwe baan. "De gemeente Montfoort is geen onbekende voor mij. Besturen is iets wat je samen met inwoners doet. Mijn hart ligt bij het sociaal domein, wellicht omdat ik zelf heb meegemaakt wat het betekent om daarvan afhankelijk te zijn."

De afgelopen anderhalf jaar was Koster wethouder in de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Omdat haar partij GroenLinks daar uit de coalitie trad, was ze beschikbaar voor een functie in Montfoort. Koster wordt tijdens de raadsvergadering op maandag 9 december geÔnstalleerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -