RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaar celstraf voor vader die zijn jonge dochters misbruikte

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/AMSTELHOEK - Een 40-jarige man moet een jaar de cel in, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van ontuchtige handelingen met zijn dochters. De rechtbank veroordeelde de vader tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook mag de man geen contact hebben met de drie meisjes van nu 15, 14 en 12 jaar.

TOELICHTING UITSPRAAK
Volgens de rechtbank heeft "verdachte zich gedurende een langdurige periode schuldig gemaakt aan het plegen van ontuchtige handelingen met twee van zijn drie dochters, door zijn penis door hen te laten betasten en/of te laten kussen." Ook liet hij aan alle drie zijn kinderen pornofilms zien en trok hij zich in hun bijzijn af.

De rechtbank meldt verder: "Door zo te handelen heeft verdachte op ernstige wijze de lichamelijke integriteit van zijn dochters geschonden en heeft hij hun (seksuele) ontwikkeling verstoord. Ook veroorzaken feiten als het onderhavige gevoelens van afschuw en verontwaardiging in de samenleving."

De meisjes vertelden tijdens de rechtszaak van twee weken geleden over het misbruik waarvan zij slachtoffer zijn geweest. Dat begon volgens hen in 2010 toen het gezin in Driebergen woonde. In 2011 gingen de verdachte en zijn vrouw uit elkaar, waarna er een omgangsregeling kwam. In zijn woningen in Amstelhoek en Badhoevedorp ging het misbruik volgens de kinderen door.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar gevangenisstraf tegen de man geŽist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -