RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrachtverkeer op Utrechtse grachten verder aan banden: gat van 30 centimeter ontdekt

1/4
UTRECHT - Op de Nieuwegracht in Utrecht is een gat van ongeveer 30 centimeter ontdekt. De weg is tussen de A.B.C.-straat en Groenestraat afgesloten voor verkeer. Op korte termijn kunnen fietsers en voetgangers er wel weer door, meldt de gemeente.

Er is inmiddels onderzoek gedaan in de kelder onder het wegdek. "Het betreft een afgesloten, ongebruikte kelder. De eerste inspectie lijkt te wijzen op een bouwkundige kwestie", schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. "Het gat bevindt zich op een deel waar nieuwbouw aan oudbouw grenst." Op dit moment wordt onderzocht of er nog andere afgesloten kelders in het complex aanwezig zijn. Als dit het geval is, worden ze geÔnspecteerd.

VRACHTVERKEER
Hoewel er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn, sluit het stadsbestuur niet uit dat vrachtverkeer een rol speelt bij het onstane gat in de Nieuwegracht. Daarom neemt de gemeente het zekere voor het onzekere en is opdracht gegeven om aanvullende verkeersbeperkende maatregelen uit te werken voor de grachten met werfkelders." Zo'n traject was al gestart voor de Kromme Nieuwegracht. In december komt hier een vrachtwagenverbod en een omkering van de rijrichting voor alle verkeer waardoor de doorgaande route gestremd wordt.

De gemeente gaat nu per locatie bekijken welke maatregelen het meest effectief zijn. Te denken valt aan: meer eenduidigheid in de toegestane aslast (gewicht), vrachtwagenverboden, rijroutes zo aanleggen dat er geen sprake meer is van doorgaand verkeer en 'fysieke breedtebeperkingen'.

 | Foto: RTV Utrecht

 | Foto: RTV Utrecht

 | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -