RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Neef Taghi aangehouden voor betrokkenheid bij moord Wiersum

UTRECHT/VIANEN - Een neef van Ridouan Taghi, een van de meest gezochte criminelen van Nederland, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat melden betrouwbare bronnen. De politie heeft wel iemand aangehouden maar wil niet zeggen of het om een neef van Taghi uit Vianen gaat.

Hij werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de openbare weg. Hij is in beperkingen gezet. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat er geen bijzonderheden over hem naar buiten mogen worden gebracht.

VERDACHTEN
De politie hield dinsdag al twee mannen aan, die de helers zouden zijn van ťťn van de auto's die werd gebruikt bij de moord. Met die auto's observeerden ze Wiersum een tijd lang. De mannen zijn na verhoor vrijgelaten maar worden nog wel als verdachten aangemerkt. De politie denkt niet dat ze bij de schietpartij waren betrokken. Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Hij zit nog vast.

Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september in de vroege ochtend doodgeschoten bij zijn huis aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het zeer omvatrijke onderzoek-Marengo naar een reeks liquidaties in de onderwereld. In die zaak geldt Taghi als hoofdverdachte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -