RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Careyn maakt blauwdruk voor volgende verhuizingen: 'Nogmaals excuses, dat hebben wij niet goed gedaan'

UTRECHT - De Raad van Bestuur van zorginstelling Careyn gaat opnieuw door het stof voor de verhuizing van de hoogbejaarde bewoners van woonzorgcomplex Tuindorp-Oost in Utrecht. Uit een evaluatie van het verhuisproces blijkt opnieuw dat de communicatie met bewoners en hun familieleden gebrekkig was.

Met het oog op de aanstaande verhuizing van de hoogbejaarde bewoners naar een nieuw pand heeft de Raad van Bestuur een onderzoek laten uitvoeren. In het rapport komen enkele zaken naar voren waarin Careyn tekortschoot, waarvan de gebrekkige en weinig meelevende communicatie met de bewoners de belangrijkste is.

Volgens het rapport was er bij de voorbereiding van de verhuizing sprake van een "gebrek aan zorgvuldige, tijdige en volledige communicatie. Anderzijds wordt nadrukkelijk gesteld dat het heeft ontbroken aan invoelend vermogen. De benadering was te technisch/formeel." De Raad van Bestuur onderschrijft deze bevindingen, "en daarvoor past slechts een nogmaals en met nadruk herhaald 'excuses, dat hebben wij niet goed gedaan.'"

De Raad heeft naar aanleiding van het rapport een blauwdruk gemaakt voor toekomstige verhuizingen. Hierin wordt voornamelijk benadrukt dat de communicatie met cliŽnten en hun familieleden beter moet. Ook moet het verzorgend personeel beter worden ingelicht, zodat zij vragen van bewoners goed kunnen beantwoorden.

'DIT WETEN WE AL JAREN'
Wouter Smink, een van de jongere bewoners die nu in het verzorgingstehuis tussen de ouderen leven, is niet onder de indruk van het rapport. Met de actiegroep 'Tegen de onverschilligheid' zet hij zich al anderhalf jaar in voor een betere afhandeling van de verhuizing. "Alles wat in deze brief staat weten we al jaren. Natuurlijk ben ik het eens met de uitkomsten van het rapport, maar er staat niets baanbrekends in."

"Ik vind het ook gek dat dit rapport in samenwerking met de Raad van Bestuur is gemaakt, en niet door een onafhankelijke derde. En nogmaals: wij wisten dit, de ouderen wisten dit, dit is in Zembla behandeld, en er is een onafhankelijke klachtencommissie die dit zegt."

Smink heeft het idee dat dit rapport vooral voor de bŁhne is gemaakt. "Dit is voor de media, die de afgelopen tijd kritisch over Careyn hebben geschreven. Het voelt alsof ze nog een mooi plaatje willen maken. Morgen is weer een uitzending van Zembla over de problemen, dat zou een reden kunnen zijn dat nu deze blauwdruk naar buiten wordt gebracht: om de wind uit de zeilen te halen."

"Ik vind het goed dat Careyn van haar fouten wil leren, dat er naar de toekomst wordt gekeken. Maar aan de andere kant speelt het verleden wel zeker een rol. Zo'n verhuizing zet het leven van een honderdjarige volledig op z'n kop."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -