Zondag nog geen intercity's langs Gouda

GOUDA - Het treinverkeer rond Gouda blijft ook zondag nog ontregeld.
Een botsing zaterdagochtend tussen een intercity en de Thalys op het station van Gouda gooide het treinverkeer in de regio flink in de war. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat er zondag nog geen intercity's op het traject kunnen rijden.
Reizigers die vanuit Den Haag naar Utrecht of verder willen, wordt geadviseerd via Schiphol te reizen. Om vanuit Rotterdam in Utrecht te komen, werd treinreizigers aangeraden via Den Bosch te gaan. ProRail heeft dat advies zondagmiddag aangepast, omdat er weer stoptreinen rijden naar Gouda. Daardoor is het vanuit Rotterdam nu sneller om via Gouda te reizen, aldus ProRail.
Ook tussen Gouda en Goverwelle gaat zondagmiddag weer een stoptrein rijden. Dat kon niet eerder, omdat eerst beide beschadigde treinen moesten worden weggesleept. Volgens ProRail zijn niet alleen de treinen, maar ook het spoor fors beschadigd.
Het is nog onduidelijk hoe lang de reparatie van de rails gaat duren, want pas nadat de tweede trein, de Thalys is weggesleept, kan de schade worden opgenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.