Hongerige kroegpoes Piet toont een teken van leven

© Stairway to Heaven / Google Streetview
UTRECHTSE HEUVELRUG - De vermiste kat Piet is gespot bij het oude stadhuis van Utrecht. Henk Westbroek, oprichter van café Stairway, kreeg een foto toegestuurd van de politie met de hongerige poes in beeld. Het beestje is van zijn dochter die de kroeg tegenwoordig bestiert. "Leve de politie", zegt hij op Twitter. Maar de kat is nog niet teruggekeerd naar huis.
Piet de poes is al veertien dagen zoek. De medewerkers van het café maakten zich zorgen en op de Facebookpagina werd deze week een oproep geplaatst om uit te kijken naar de kroegkat.
Dankzij de foto van de politie is er een teken van leven. Dat geldt overigens niet voor de duif die Piet te pakken heeft. De kat lijkt het prima alleen te kunnen rooien op straat, maar zijn baasjes willen hem toch graag weer binnen hebben. "We maken ons ongerust, ze is geen straatkat", schreven ze op Facebook.
Westbroek looft een beloning uit voor het terugbrengen van de kat. "Wie Piet aflevert bij Stairway op de Mariaplaats, 500 meter van het vorige stadhuis af, beloon ik", schrijft Westbroek. "Een driegangenmenu voor twee mensen. En een fles wijn, of met volop bier, of Spa."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.