RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse onderscheiding voor twee helden

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort heeft twee mannen vanochtend in het zonnetje gezet. De twee twijfelden geen moment nadat een auto in Hoogland in de sloot raakte. Samen hebben zij de bestuurster gered.

De twee - Xander de Bruin en Peter Riphagen - kregen van de burgemeester een cadeau en een Amersfoorts 'stiertje': een speld als symbool van kracht en sterkte.

Het ongeluk waarbij de twee te hulp schoten gebeurde vorig jaar op 1 oktober, op de Bunschoterstraat in Hoogland. Een auto sloeg over de kop en belandde in de sloot.

Toen Xander op dat moment langsfietste, bedacht hij zich geen moment. Hij sprong de sloot in en probeerde de vrouw te bevrijden, maar de deur van de auto ging niet open.

Inmiddels was ook Peter de sloot ingesprongen, die Xander hielp om over de motorkap te duiken om de andere portier te openen. Samen hebben zij de bestuurster weten te redden, waarna ze gewond naar het ziekenhuis is gebracht.

Burgemeester Bolsius is trots op de twee: "Xander en Peter hebben niet getwijfeld maar hebben moed getoond en zijn in actie gekomen. Door hun hulp is erger voorkomen. Zij verdienen voor deze heldendaad een terechte waardering van de stad."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -