Overval bij Nieuwegeinse woning gefilmd

UTRECHT - Het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht vraagt uw aandacht voor het volgende:
Een 19-jarige jongen uit Nieuwegein komt op woensdag 24 september om twee uur 's nachts aan bij zijn huis aan de Gerard Walschaphove in Nieuwegein. Zijn ouders zijn op vakantie. Hij ziet dat het slot geforceerd is en hij begrijpt meteen dat er geprobeerd is in te breken. Hij wil de overburen gaan waarschuwen, maar zover komt het niet. Er komt een man op hem af. Hij zegt: 'deur open' en meteen voelt de jongen dat de man een mes tegen zijn rug zet.
Vanuit dezelfde richting komt er een tweede, opvallend dikke, man aanlopen. De jongen moet de deur openmaken, maar dat lukt niet, omdat het slot al geforceerd was. De dikke man probeert de deur open te krijgen. Daar is hij een poos mee bezig. Uiteindelijk lukt het hem om met een koevoet de deur open te breken. Dan gaat vrijwel meteen het alarm af. De twee overvallers rennen van schrik weg.
Als de jongen bijgekomen is van de schrik gaat hij alsnog de overburen waarschuwen en dan ziet hij dat vanaf de Guido Gazellehove een donkere Peugeot 106 zonder verlichting rijdt in de richting van de Herman de Manhove.
Bij de voordeur van de woning hangt een bewakingscamera en die heeft de overval haarscherp vastgelegd.
Bureau Hengeveld besteedt woensdagavond uitgebreid aandacht aan deze geweldddadige overval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.