Kort nieuws: Nachttentoonstelling voor kinderen

REGIO - * Op landgoed Schothorst in Amersfoort is binnenkort een bijzondere tentoonstelling voor kinderen te zien. De tentoonstelling heeft ''Over Nachten'' en gaat over hoe dieren 's nachts in het bos leven. Het decor is een donker bos, waarbij een Eekhoorn de verteller is. Over Nachten is vanaf volgende week zondag te zien in het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, in Amersfoort.
* In het Utrechtse Leidsche Rijn is een inbreker op heterdaad betrapt. Na een achtervolging door de politie werd de 41-jarige man in de Mierikswortelstraat aangehouden. Hij gaf toe dat hij had geprobeerd in te breken in de Pepermunt en dat dit was mislukt.
* De politie in Nieuwegein heeft twee mannen aangehouden voor een brutale roof in een horecazaak aan de Markt. Het duo kwam gisteravond binnen en deed een greep in de kassa. De politie werd gewaarschuwd en die hield de twee mannen aan. Een van de mannen had zeshonderd euro bij zich en drugs. Het duo is ingesloten voor verhoor.
* Het lichaam van Renate van der Paauw , die vorige week donderdag in Zuid-Afrika om het leven kwam, wordt vanavond teruggevlogen naar Nederland. De 23-jarige studente uit Loosdrecht overleed na een auto-ongeluk.
Met vier andere studenten was ze op weg naar Namibië.
* In Maarssen is een bromfietser gewond geraakt toen hij wilde vluchten voor de politie. De 18-jarige jongen uit Maarssen reed gistermiddag met een passagier achterop over de Bloemstede toen hij er vandoor ging. Hij maakte een stuurfout en botste tegen een hek. Zijn passagier wist te ontkomen. De bromfiets had geen kenteken en is waarschijnlijk gestolen. De bestuurder is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.