"Snelheidsmetingen kloppen niet"

REGIO - De VVD twijfelt aan de juistheid van snelheidsbekeuringen. De partij denkt dat de politie niet nauwkeurig meet en dat de bonnen dus niet terecht zijn.
VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra twijfelt aan de nauwkeurigheid van de meting sinds een uitzending van het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld. In het onderdeel Wegpiraat is wekelijks een automobilist te zien die alle regels aan zijn laars lapt.
De bestuurder in het filmpje waar de VVD over valt, rijdt veel te hard over de A12. Daar mag je 100 km/uur.
Rechtsonder in beeld is de snelheid van de politieauto te zien. Wie goed oplet zal zien dat hij nooit harder rijdt dan 153 kilometer per uur. Links onderin beeld verschijnt de gemiddelde snelheid en die blijkt 156 km/u te zijn. En dat is rekenkundig niet mogelijk, als het maximum 153 is, dan kan het gemiddelde natuurlijk nooit hoger liggen.
Tweede kamerlid Halbe Zijlstra zag de uitzending van Bureau Hengeveld. Voor de VVD-fractie in de Tweede Kamer is de zaak ernstig genoeg om de minister eens stevig aan de tand te voelen.
De politie blijft er bij dat deze meting wel correct is. Het Openbaar Ministerie weigert naar het filmpje te kijken. Justitie twijfelt geen moment aan de juistheid van de snelheidsmeting.

Snelheidsmetingen kloppen niet

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.