Utrecht krijgt 'Tiny Forest' op de Uithof

© RTV Utrecht / Ken Holtmaat
UTRECHT - Studenten van de Universiteit Utrecht zijn begonnen met de aanleg van een Tiny Forest. Het wordt een klein bos zo groot als een tennisbaan en komt bij de Cambridgelaan, op de Uithof.
In het bos worden drieëndertig verschillende soorten bomen geplant, die allemaal uit Nederland komen: "We willen een zo groot mogelijke biodiversiteit hebben, omdat het dan de hoogste natuurwaarde creëert", vertelt de bedenker van het Tiny Forest, student biologie Cas de Ruiter.
Het bosje gaat bestaan uit vijfhonderd bomen en is het eerste Tiny Forest in ons land dat in beheer is van een universiteit. Het moet het begin zijn van meer groen op de Uithof, vertelt Anjelle Radamakers van de universiteit: "Uiteindelijk willen we op het Science Park ook op andere plekken bosjes en groenstroken gaan aanleggen, zodat de omliggende natuurgebieden met elkaar verbonden raken."
De bomen zijn nu nog tachtig à negentig centimeter lang, maar binnen een paar jaar hebben ze een lengte van drie à vier meter. Het bos gaat onder andere gebruikt worden door studenten voor onderzoek naar biodiversiteit.
Uithof krijgt bos ter grootte van tennisveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.