RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Muizenplaag stadskantoor Utrecht: 'Het is niet prettig'

UTRECHT - Het Stadskantoor in Utrecht heeft last van een muizenplaag. De knaagdieren lopen door het hele gebouw en het lijken er steeds meer te worden. Ze worden aangetrokken door eten. Het probleem speelt al langer en de gemeente neemt maatregelen om te voorkomen dat de plaag compleet uit de hand loopt.

"Je ziet muizen lopen", zegt woordvoerder Matthijs Keuning van de gemeente. "Het is niet prettig en daarom doen we er alles aan de plaag te bestrijden. We zorgen dat alles schoon is en schoon blijft en roepen collega's en bezoekers op vooral geen etensresten achter laten. Ook maken we kiertjes dicht zodat muizen daar niet meer doorheen kunnen kruipen."

Het is volgens de gemeente zaak snel te handelen. Muizen kunnen namelijk ziektes bij zich dragen en kunnen door het knagen schade aanrichten aan bijvoorbeeld kabels en andere apparatuur.

De knaagdieren zijn in een groot deel van het Utrechtse centrum een probleem. Verschillende horecagelegenheden en bioscopen hebben daarom een kat rondlopen die de muizen opruimt. Of de gemeente overweegt een poes in te zetten is niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht