RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coalitieakkoord ondertekend: Bunschoten slaat "nieuwe weg" in

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het nieuwe gemeentebestuur van CAP, CDA, SGP en VVD in Bunschoten willen een "nieuwe weg" inslaan. Dat blijkt uit het coalitieakkoord dat donderdagmiddag ondertekend is. Wel nemen de partijen voor vast te houden aan de waarden en tradities binnen het dorp.

Het nieuwe coalitieakkoord heet dan ook "Nieuwe wegen, vaste waarden". Het is voor het eerst dat de ChristenUnie geen onderdeel uitmaakt van de coalitie, maar in de oppositie moet plaatsnemen. In september stopte de VVD de samenwerking met de partij, omdat de politiek volgens de VVD jarenlang beheerst werd door "overvalvoorstellen".

FINANCIňN
CAP, CDA, SGP en VVD concentreren zich in het nieuwe coalitieakkoord op "een aantal flinke uitdagingen op het gebied van zorg, energie en financiŽn". "We hebben in ieder geval afgesproken dat de toenemende kosten in het sociaal domein niet leiden tot een verhoging van de ozb (onroerendezaakbelasting, red.)", vertelt VVD-fractievoorzitter Wiebe de Boer aan RTV Utrecht.

Daarnaast wil de coalitie de financiŽle risico's van grote projecten zoals de ontwikkeling van bedrijventerrein Kronkels-Zuid en het Integraal Huisvestingsplan Scholen onder controle houden.

AFVALINZAMELING OP DE SCHOP
Ook wordt het afvalinzamelingssysteem op de schop genomen. Het afval in Bunschoten wordt sinds oktober 2016 omgekeerd ingezameld, maar dat systeem kon op veel kritiek rekenen. Omdat inwoners vanaf dat moment per zak restafval moesten betalen, begonnen inwoners hun afval in kleding- en PMD-containers te dumpen.

Daarom kiest de coalitie nu voor een systeem van nascheiding in samenspraak met haar inwoners. Volgens de VVD is het oude systeem serviceonvriendelijk en slecht voor het milieu. "Dat zie je aan de vervuiling van het PMD-afval", verduidelijkt De Boer.

VIER WETHOUDERS
De coalitie levert vier wethouders, een meer dan in het vorige college. Rick Beukers (VVD) is de enige wethouder die nogmaals plaatsneemt. Daarnaast nemen Peter van Asselt (CDA), Huig van Barneveld (SGP) en Wim de Jong (CAP) een plek in. Melis van de Groep blijft als burgemeester aan het roer van de gemeente staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -