RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeenteraad wil dat Careyn het gesprek aangaat na problemen bij verhuizing ouderen

UTRECHT - De Utrechtse politiek wil in gesprek met Careyn over de verhuizing van bewoners van woonzorgcentrum Tuindorp-Oost. De gemeenteraad van Utrecht wil dat het college van B en W zich ook meer gaat bezighouden met de verhuizing.

Bij de verhuizing van de flat in Tuindorp-Oost is veel fout gegaan. Dat erkent Careyn nu zelf ook. Naar aanleiding van dit rapport wil de PvdA dat de raad met Careyn in gesprek gaat. Raadslid Hester Assen vraagt wethouder Maarten van Ooijen om die uitnodiging onder de aandacht van de zorginstelling te brengen. Die zegt daarover dat hij weet dat Careyn wel met de raad alleen in gesprek wil, maar niet bereid lijkt om in een breder kader over de verhuisproblemen te praten.

Raadslid Assen wil ook dat de wethouder zich meer met de verhuizing bemoeit. Zij zegt signalen te hebben ontvangen dat het nog steeds niet goed gaat. De bewoners moeten opnieuw verhuizen, terwijl het om kwetsbare ouderen gaat. De PvdA realiseert zich dat de wethouder weinig invloed heeft op het proces omdat de politieke verantwoordelijkheid in Den Haag ligt. Van Ooijen gaf aan opnieuw bij de bewoners op bezoek te willen als hij daartoe uitgenodigd wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -