Doornse inwoners teleurgesteld nadat prinses Irene wandelpad sluit

© ANP
DOORN - Een gesloten wandelpad in Doorn houdt de gemoederen bezig. Het pad achter het huis van prinses Irene van Lippe-Biesterfeld is namelijk plots gesloten door middel van een hek, en dat zagen de inwoners niet aankomen. Ze schreven een boze brief naar de gemeente.
"Ik was wel een beetje verrast dat de brief er opeens lag", zegt burgemeester Frits Naafs, die ook op de hoogte is de sluiting van het Maarnse pad, zoals het weggetje heet. Het wandelpad ligt op de grond van de prinses, die nu ruim een jaar in Doorn woont. Tot op heden was het pad, geliefd bij omwonenden, geopend voor gebruik. Nu staat er een hek met een bordje 'verboden toegang' voor de ingang.

BETROKKENHEID

De burgemeester was verrast door de brief omdat hij kort geleden nog een aantal gesprekken heeft gehad met de teleurgestelde inwoners. "Een van de inwoners heeft een handhavingsverzoek ingediend en daarop hebben we gezegd dat we met een schriftelijke reactie komen over een paar weken", legt Naafs uit. "Maar ik beschouw het ook als een vorm van betrokkenheid."
Over het hoe en waarom het pad nu ineens gesloten is, kon Naafs nog niets zeggen. "Ik heb met een aantal mensen gesproken die zich afvroegen waarom het pad afgesloten is en of dat niet anders kon. Een paar mensen vroegen of het met privacy te maken heeft, maar nee. Het speelt in op een bepaald veiligheidsvraagstuk in combinatie met openbaarheid van het pad. We zijn bezig om alle informatie te verzamelen. Dat duurt nog een paar weken, maar het gaat er komen."
"Een aantal mensen maakt gebruik van dat pad, maar je kunt nog steeds goed om het perceel heen lopen", zegt Naafs. "Sommige mensen waren toch teleurgesteld dat ze opeens geconfronteerd werden met de afsluiting van dat deel. Maar ik kom er nog op terug bij de mensen met wie ik aan tafel heb gezeten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.