RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meedenken over wonen in IJsselstein? Vanaf vandaag kan het

IJSSELSTEIN - Overal in de regio Utrecht is de behoefte aan extra woningen groot. Ook in IJsselstein. De gemeente gaat daarom vanaf vandaag in gesprek met haar inwoners. Voor 2030 moeten er 2.500 woningen bij komen, en inwoners van IJsselstein mogen meedenken over geschikte locaties.

"Senioren zitten te wachten op nieuwe woningen waarin ze terechtkunnen, jongeren wachten op hun beurt weer op woningen waar de senioren uitgaan. Daarnaast zijn er grote wachtlijsten in de sociale huur", vertelt Folkert Both, ruimtelijk strateeg bij gemeente IJsselstein. "Er is duidelijk een groot tekort aan woningen."

De gemeente heeft besloten de zoektocht naar nieuwe woonlocaties niet alleen te doen. "We kunnen natuurlijk zelf gaan bedenken waar dat allemaal moet, maar ik denk dat je dit als gemeente juist samen met de inwoners moet oppakken. Vandaar dat we de komende zeven weken verschillende gebieden in ons stadje ingaan, om samen met de inwoners gewoon eens de kaart erbij te pakken en te kijken waar wel - en ook waar niet - ruimte is voor woningen."

WEERSTAND IN DE BILT
In De Bilt kwam er eerder dit jaar veel weerstand tegen de komst van nieuwe woningen. Inwoners vonden dat ze niet werden betrokken in het proces. Dat er nieuwe woningen moesten komen is duidelijk, maar liever niet in de eigen achtertuin. Ook vonden inwoners dat de bouw van nieuwe woningen teveel ten koste ging van de natuur.

Dat wil IJsselstein voorkomen. "Het is belangrijk dat mensen aangeven wt ze waardevol vinden, en waarom. Juist die verhalen willen we ook weten."

WIJKBEZOEKEN
Vandaag begint de gemeente met haar wijkbezoeken in IJsselstein. Vanaf 16.00 uur kunnen inwoners langskomen bij de Plus supermarkt in Zenderpark. Tot en met 4 december worden er verschillende wijken aangedaan:

- Zenderpark
22 november van 16.00-18.00 uur - Plus supermarkt op de Praagsingel 64
- Achterveld
26 november van 16.00-18.00 uur - Jumbo Winkelcentrum Achterveld, De Biezen
- Binnenstad en omliggende wijken
27 november van 16.00-18.00 uur - Albert Heijn supermarkt op de Basiliekpad 4
- IJsselveld West en Oranjekwartier
28 november van 16.00-18.00 uur - Jumbo Winkelcentrum De Clinckhoeff
- Alle wijken
29 november van 16.00-18.00 uur op de plaats tijdens de markt
- Baronije, Overwaard, Panoven
3 december van 16.00-18.00 uur - supermarkten Aldi en Plus, Boerhaaveweg 31
- IJsselveld Oost en Europakwartier
4 december van 16.00-18.00 uur - Jumbo supermarkt, Televisiebaan 104


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -