RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Foutje, bedankt: chauffeur sluit deur niet goed af en verliest pakketje van zeker 200.000 euro

UTRECHT - Het lijkt een "fors uitgevallen baksteen", maar het pakketje is maar liefst 200.000 tot 235.000 euro waard. Een chauffeur is vorige week een donkergrijze kunststof transportbox met daarin een 9 kilo zware goudlegering verloren op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht. "De chauffeur rijdt in goed overleg even niet. Hij zit er helemaal doorheen."

De Telegraaf schrijft over de opvallende oproep die vandaag in hun Speurders-rubriek verscheen. De eigenaar looft in die oproep 25.000 euro uit voor de vinder van een "zeer waardevol verloren object". De krant sprak na het plaatsen van de oproep met de eigenaar van het pakket, die niet bekend wil worden.

Het blijkt te gaan om een "donkergrijze kunststof transportbox van 30 bij 20 centimeter met daarin een bijna 9 kilo zware goudlegering".

ZIJDEUR
De chauffeur van de bestelbus waar het pakketje zich in bevond, had de zijdeur niet goed afgesloten, waardoor het pakket rond tussen 8.30 en 8.45 uur uit de bestelbus viel op de Weg der Verenigde Naties. De chauffeur ontdekte de fout pas op de oprit van de A2 richting Den Bosch.

De eigenaar benadrukt dat het item onverkoopbaar is. "Het is een legering van goud met koper, zink en nikkel. Geen glimmende goudbaar zoals je op tv ziet. Ook bij de plaatselijke juwelier kun je het niet kwijt en groothandels zijn ingeseind."

De eerlijke vinder kan het object naar de politie brengen. Na een echtheidscontrole wordt er een vindersloon van 25.000 euro uitgeloofd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -