RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SV Zeist wil met spoed nieuw sportpark: 'Hier staat de tijd gewoon stil'

1/2
ZEIST - Ooit speelde SV Zeist profvoetbal. Historische bekerwedstrijden tegen Feyenoord en Ajax werden eind jaren vijftig door local heroes als Outshoven, Van Rheenen en Van Delft gespeeld. Ajax was een maatje te sterk, Feyenoord werd knap op 2-2 gehouden.

Anno 2019 is er veel veranderd op Sportpark Blikkenburg. Een prachtig herfstzonnetje doet het lijken alsof de dauwdruppels op het hoofdveld miljoenen pareltjes zijn. Langs het veld een schitterende tribune uit 1949. "Monumentaal, we zijn er heel erg zuinig op", zegt voorzitter Evert Terpstra, die ooit onder de lat stond bij de roemruchte club. "Het was bijna allemaal verdwenen."

MASTERPLAN
Zeist heeft veel sportclubs. De ruimte is schaars en dus bedacht de gemeente een plan om SV Zeist te laten verhuizen naar de andere kant van het dorp. Een strook grond aan de Noordweg zou de nieuwe thuishaven moeten worden van zowel SV Zeist als Saestum, van oudsher rivalen. "Vanaf het begin waren we faliekant tegen het plan. Sponsors zouden niet meegaan, leden gaven aan te zullen vertrekken. Ik snap het wel. Je moet dan in eens heel ver fietsen om te kunnen voetballen. Het had absoluut de ondergang van de club betekend."

We hebben door alle plannen twee jaar stilgestaan"
Voorzitter Evert Terpstra

STREEP
Twee jaar lang wachtte SV Zeist op duidelijkheid. De gemeente was inmiddels druk bezig met het moderniseren van velden van andere clubs. VV Jonathan, de grootse club van Zeist, kreeg onder andere een kunstgrasveld. VV FZO kreeg ook aandacht. "Ondertussen gebeurde er bij ons niets. Wij hebben geen zonnepanelen, nieuwe kleedkamers of een weersbestendig veld gekregen", zegt voorzitter Terpstra.

Het plan voor een nieuw complex aan de Noordweg werd plotseling geschrapt. Het bleek niet in te passen in de natuur en de gemeente kwam er niet uit met de huidige eigenaar van de grond. "Daar waren we natuurlijk heel blij mee", zegt Terpstra. "Maar gevolg is wel dat we twee jaar stil hebben gestaan. We hebben het clubgebouw in eigendom en dan ga je niet heel veel investeren als de kans bestaat dat het vervolgens tegen de grond gaat."

SV Zeist wil na twee jaar wachten een opgeknapte accommodatie


WENSENLIJST
Maar nu wil de club vooruit. Het bestuur heeft een verlanglijstje gemaakt met aanpassingen aan het complex. "Nieuwe lichtmasten, een kunstgrasveld en bovenal moderne kleedkamers", somt de voorzitter op. Als we even later de kleedkamer openen, aan de deur hangt een zwartwit foto van Speler van de Eeuw Bert de Meijere, blijkt wel waarom. Het is klein en sterk verouderd. "Het zijn er ook nog eens veel te weinig voor het aantal leden. We hopen op nieuwe, grotere kleedkamers. Je staat nu in de rij als je wilt douchen."

Er is bij de gemeente geld zat om het hier op te knappen"
Evert Terpstra

Een kunstgrasveld is ook een must. Tegenwoordig niet meer weg te denken bij amateurclubs. Hier ligt het nog niet. "Als het een paar dagen regent ligt het hele programma eruit", vertelt Terpstra naast de paarse cornervlag op een bijveld. "Je ziet nu al dat het trainingsveld amper nog te gebruiken is. Als ik dan bij andere clubs kijk valt mijn mond open van verbazing. Hier staat de tijd gewoon stil."

GESPREK
Nu de aankoop van de grond aan de Noordweg door de gemeente is afgeblazen, is er volgens SV Zeist geld over om te investeren in Sportpark Dijnselburg. "Het lijstje ligt inmiddels bij de wethouder. Ze stonden niet onwelwillend tegenover onze wensen. Nu willen we doorgroeien. Er worden in de omgeving 300 huizen gebouwd en we verwachten dat die mensen ook gaan sporten. Hoe mooi zou het zijn als we op deze historische groei op een opgeknapt complex de toekomst in kunnen!"

We lopen langs de tribune naar het oorlogsmonument voor de vier clubleden die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. "Ieder jaar herinneren we hen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het eerste. Met bloemen en een minuut stilte. We koesteren onze geschiedenis. Deze club hoort nergens anders dan op deze plek. We hopen dat de gemeente ons niet laat zitten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -