RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boek met oude foto's van Utrecht gepresenteerd

1/2
UTRECHT - In Utrecht is vanmiddag een boek gepresenteerd met oude plaatjes van de stad. Het heet 'Utrecht 1930 - 1960' en staat vol met foto's van fotograaf Frans van der Werf.

De fotograaf zelf leeft niet meer, maar zijn foto's zijn volgens de samenstellers van het boek nog altijd een lust voor het oog: "Als geen ander wist hij het juiste standpunt of het juiste moment te vinden om een bijzondere of juist alledaagse gebeurtenis in beeld te brengen."

Verslaggever Robert Jan Booij liep vanmiddag met het boek door de binnenstad. Veel mensen die de foto's bij hem bekeken vonden de foto's erg mooi. Een passerende mevrouw: "Heel mooi hoor, met dezelfde winterzon als nu. Wel een hele andere tijd, veel minder horeca, maar veel gebouwen zijn er nog: koester het, zou ik zeggen."

LEERZAAM
Nelleke Feenstra is een van de samenstellers van het boek. Ze vertelde: "Mensen gaan beter naar hun stad kijken he, ze kijken naar een andere dimensie. Dit is echt lang geleden en dan ga je ineens heel goed door je ogen kijken. Beter naar de geschiedenis kijken."

Ze maakte het boek samen met Victor Lansink. Ook hij leerde veel van de foto's: "Er zit over natuurlijk een verhaal achter en veel van die verhalen hebben we kunnen achterhalen. En dat zegt heel veel over die tijd."

Boek met oude foto's van Utrecht


De passerende mevrouw beaamt dat het boek haar anders doet kijken naar de stad: "Ieder mens heeft altijd iets met geschiedenis. Mij dwingt het alweer terug te denken aan toen."

Van der Werf was behalve nieuwsfotograaf ook kunstfotograaf en portretfotograaf.

Robert Jan Booij vanmiddag in Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -