RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roken op schoolpleinen vanaf augustus volgend jaar definitief verleden tijd

PROVINCIE UTRECHT - Roken op schoolpleinen van alle onderwijsinstellingen is vanaf augustus volgend jaar ťcht verleden tijd. De ministerraad heeft definitief ingestemd met het voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De maatregel geldt voor basisscholen, middelbare scholen, mbo- en hbo-instellingen en universiteiten. Deze onderwijsinstellingen worden zelf verantwoordelijk voor de handhaving van het rookverbod. De NVWA moet daarop toezien.

"Per dag beginnen er 75 jongeren onder de 18 jaar met dagelijks roken. Dat is een enorm aantal. We moeten ons daarom blijven inzetten om dat tot nul terug te brengen", aldus staatssecretaris Blokhuis. "Veel jongeren steken hun eerste sigaret aan op het schoolplein. Het is dus hoog tijd dat roken op schoolpleinen iets voor de geschiedenisboeken wordt. Vooral omdat jongeren die vroeg in hun leven een sigaret opsteken, een veel grotere kans hebben om verslaafd te raken. Ons doel is een rookvrije generatie in 2040."

Staatssecretaris Blokhuis roept alle scholen op om alvast na te denken over het rookvrij maken van hun terreinen, als ze dat nog niet hebben gedaan. Scholen hoeven niet te wachten tot augustus om rookvrij te worden. "Hoe eerder hoe beter."

In 2020 worden de scholen geÔnformeerd over wat de maatregel voor hen betekent.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -