RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud-speler Mustafa Talha: "Racisme zit helaas in de mens"


UTRECHT - Zodra zaterdagavond bij FC Utrecht - AZ wordt gefloten voor het begin de wedstrijd zal alles in de Galgenwaard bevriezen. Stil en bewegingsloos zal de eerste minuut zich afspelen. Zo willen de clubs in de eredivisie zich hard maken tegen racisme, zoals laatst in het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior.

Mustafa Talha: Racisme is niet uit te bannen


Mustafa Talha, oud-speler van FC Utrecht en AZ, vreest dat het allemaal niks oplevert. "Racisme zit in de mens", antwoord hij in Een Berg Sport op de vraag of racisme is uit te bannen, "Nee, het is niet uit de stadions te bannen. Het is meer de vraag: hoe ga je er mee om?" Zelf had de speler van Marokkaanse komaf vaak met racisme te maken. "Gert (Kruys, zijn trainer bij de amateurs van Holland) kan het beamen. ADO'20 uit, Hollandia. Als je daar kwam. Sorry dat ik het zeg, maar dat waren echt akelige mensen."

Dit is niet uit te bannen, racisme zit gewoon in de mens"
Mustafa Talha

Talha - nu trainer van het door de KNVB op non-actief gezette SVA Papendorp - heeft de indruk dat het erger is geworden. Gert Kruys heeft wel hoop dat er een dag komt zonder spreekkoren. "Er hangen toch camera's in die stadions? Die gekken moeten toch te traceren zijn? Kom vervolgens maar met een stadionverbod." Talha denkt wel dat de aanstichters op een hand te tellen zijn, "De rest loopt gewoon mee te roepen. Die hebben geen idee waar ze het over hebben."

Ik hoop dat onze spelers bij racisme het veld aflopen en niet meer terugkomen"
Korneel Evers

GEZWEL
Korneel Evers zit wekelijks op de tribune bij de wedstrijden van FC Utrecht. Hij vindt dat racisme keihard aangepakt moet worden. "Het is een gezwel dat uit de voetbalwereld moet worden gesneden", reageert de acteur in Een Berg Sport, "Ik hoop echt dat het bij FC Utrecht gebeurt, onze spelers het veld verlaten en niet meer terugkomen."

CLASH
FC Utrecht hoopt zaterdag dichterbij de tweede plaats van AZ te komen. Het verschil tussen beide clubs is nu zes punten in het voordeel van de Alkmaarders. Het zal niet meevallen denkt Talha, die onder Willem van Hanegem bij AZ speelde. "AZ is gewoon wat verder dan FC Utrecht. AZ is volwassener en tactisch wat slimmer." Gert Kruys verwacht dat het een clash wordt.

Gert Kruys: "FC Utrecht - AZ wordt een clash"


"Tegen Ajax werd FC Utrecht weggespeeld. Nu spelen we in eigen stadion. AZ is achterin kwetsbaar. Ze zijn niet heel bewegelijk, dus je moet zorgen dat je mensen in de box hebt en durven voetballen." Korneel Evers denkt dat FC Utrecht moet spelen als tegen PSV. "In dat scenario speelde FC Utrecht heel compact. Ze moeten AZ niet te veel ruimte geven, als je dan de bal afpakt heb je de kans om toe te slaan", besluit Kruys.

De ode van Korneel


Toch verwacht Kruys geen overwinning morgenavond. "2-2? Ja dat denk ik wel." Mustafa Talha rekent traditioneel op veel doelpunten bij het duel. "Ik vind AZ persoonlijk beter, maar Utrecht speelt thuis en zal er opvliegen. Utrecht wint met 4-2."

Aan de tap met Ap en de voorspellingen voor FC Utrecht - AZ


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. De wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ is zaterdagavond live te horen op Radio M Utrecht in een extra uitzending van Namen en Rugnummers Live, die om 18.00 begint.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -