RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht-verdediger St. Jago is ambitieus: "Doel is dit seizoen in basis van eerste starten"

1/3
UTRECHT - Tommy St. Jago maakte vrijdagavond zijn eerste treffer voor Jong FC Utrecht, maar de 19-jarige verdediger wil meer. Het doel van de ambitieuze Utrechter is om dit seizoen in de basis starten van de hoofdmacht van FC Utrecht.

Mijn taak is om te blijven laten zien dat ik er klaar voor ben"
Tommy St.Jago

St. Jago traint al vaak mee met de ploeg van trainer John van den Brom. Afgelopen zomer was hij ook mee met het vlaggenschip op trainingskamp in Duitsland. "Ik hoop dit seizoen een keer in de basis te starten in het eerste. Dat doel heb ik opgesteld met de trainers en de mensen om mij heen", aldus St. Jago.

De Utrechter maakte dit seizoen al vier keer onderdeel uit van de wedstrijdselectie van het eerste van FC Utrecht. Bij de duels met FC Emmen, FC Twente, SC Heerenveen en Willem II zat hij op de bank.

Tommy St. Jago is ambitieus en dat steekt hij niet onder stoelen of banken


Bij FC Utrecht vormen aanvoerder Willem Janssen en Justin Hoogma (gehuurd) dit seizoen het vaste verdedigingsduo. "Die zijn zeker niet misselijk. Zij kunnen er wel wat van."

St.Jago spreekt regelmatig met Van den Brom over zijn ambities. "Mijn taak is om te blijven laten zien dat ik er klaar voor ben. Als ik dat doe dan kan niemand er meer omheen", zegt de centrale verdediger. Dit seizoen miste hij bij Jong FC Utrecht slechts één duel. Bij het duel met Jong PSV zat hij een schorsing uit.

Als het zover is dan weet ik zeker dat ik er kan staan"
Tommy St. Jago

KANSEN VOOR JEUGD
Van den Brom staat bekend om het feit dat hij er niet bang voor is talenten de kans te geven. Bij een blessure van Janssen of Hoogma zou St. Jago dus zomaar de kans kunnen krijgen. "Het is nog kijken of ik de derde centrale verdediger in de rij ben, dat kan ik nu nog niet zo goed pijlen. Als het zover is, dan weet ik zeker dat ik er kan staan en mijn taak zal uitvoeren."

DOELPUNT
St. Jago opende vrijdag de score in het met 2-1 gewonnen duel met Jong AZ. "Het was een vrije trap van Odysseus Velanas. Ik liep naar de tweede paal en ging voor eigen succes. Ik schoot hem met links en de bal vloog erin", aldus St. Jago. "Als hij er niet in zat, dan was Jonas Arweiler wel boos geworden dat ik hem niet had afgegeven."
FC Utrecht komt zaterdagavond in de Eredivisie in actie tegen AZ. Het duel is live te volgen op Radio M Utrecht.
 Tommy St.Jago Tommy St.Jago | Foto: FCUtrecht.nl


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -