In Utrecht verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar

UTRECHT - De verloren goudstaaf van Utrecht is terecht. De vinder van de goudstaaf, die een chauffeur verloor op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht, heeft zich gemeld bij de politie. "De eigenaar is uitermate content dat er nog eerlijke mensen op deze aardbol rondlopen," zegt de advocaat van de eigenaar.
Op 15 november verloor een chauffeur de transportbox waar de goudstaaf in zat, omdat de zijdeur van zijn bestelbus niet goed dichtzat. De eigenaar loofde vervolgens in een oproep in de Telegraaf een beloning van 25.000 euro uit aan de eerlijke vinder. De goudstaaf zelf is tussen de 200.000 en 235.000 euro waard.
Volgens de Telegraaf had de vinder, een jonge moeder, de container direct van de weg gehaald. Nadat zij een artikel van RTV Utrecht over de goudstaaf had gezien heeft ze zich bij de politie gemeld, die de goudstaaf heeft opgehaald. Na het tonen van een bewijs van eigendom kon de eigenaar de goudstaaf weer meenemen.
De vinder heeft volgens de politie aangegeven dat ze "verder geen details over de zaak naar buiten wil brengen". Volgens de eigenaar wordt het vindersloon maandag om 9 uur meteen overgemaakt. "Ze heeft het dubbel en dwars verdiend."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.