RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hypotheker: huis kopen in Utrecht met modaal inkomen praktisch onmogelijk


PROVINCIE UTRECHT - Voor eenverdieners met een modaal inkomen is het nagenoeg onmogelijk om een huis te kopen in de provincie Utrecht. Slechts 1,1 procent van de woningen op de markt heeft een vraagprijs van 150.000 euro of lager. Vorig jaar was dit nog 13 procent.

Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van de Hypotheker, die woningen op makelaarssite Funda vergeleek. In Utrecht is de situatie het meest uitzichtloos, met relatief de minste betaalbare koopwoningen. In Groningen is het aantal betaalbare woningen met 18,7 procent het hoogst.

Voor tweeverdieners is de situatie iets rooskleuriger: voor 21 procent van de koopwoningen wordt maximaal 300.000 euro gevraagd. Dit is wel een daling ten opzichte van vorig jaar: toen was dit nog 23 procent.

Het onderzoek van de Hypotheker is een momentopname: de hypotheekadviseur heeft gekeken naar de prijzen van koopwoningen op Funda in november 2018 en in dezelfde periode van dit jaar. Voor eenverdieners gaat de Hypotheker uit van een modaal jaarinkomen van 32.700 euro. Daarmee kun je maximaal ongeveer 150.000 euro lenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -