Massaal protest voor behoud ouderenzorg in Montfoort

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
MONTFOORT - Zo'n 400 Montfoorters zijn maandagavond de straat opgegaan om te protesteren tegen de sluiting van de Vlinderhof en de Bloesemhof. Bij die twee instellingen kunnen ouderen terecht voor zorg, wonen en dagbesteding. Maar dat houdt vanwege financiële problemen binnenkort op.
De stoet trok door het centrum van de historische binnenstad en de aanwezigen maakten veel herrie met potten, pannen, fluiten en trommels. Angelique Huntink is een van de leden van Behoud Ouderenzorg Montfoort (BOM) dat de protestmars organiseerde. "Dit valt ons heel rauw op het dak. De Vlinderhof en de Bloesemhof sluiten begin volgend jaar al en we hebben dat pas deze maand te horen gekregen. Als je hier in Montfoort geboren en getogen bent, wil je hier graag blijven. Het is belangrijk dat we dit in onze kern blijven behouden. We verwachten nu van de politiek daadkracht. Er moet gekeken worden naar andere partijen die de 24-uurs zorg kunnen gaan organiseren."
Het protest bij zalencentrum Sint Joseph.
Het protest bij zalencentrum Sint Joseph. © RTV Utrecht / Peter Knieriem

BOODSCHAP

De protestmars stopte bij zalencentrum Sint Joseph. Daar was een bijeenkomst met verschillende sprekers en het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Ivo ten Hagen had een boodschap die niet goed viel bij het publiek. "Is er iets te doen aan de sluiting van de Vlinderhof en Bloesemhof? Nee. De Rijnhoven heeft ons laten weten dat ze groot verlies leiden op deze locaties en daarom moeten sluiten. Wij mogen een particuliere organisatie geen geld geven, dat is ongeoorloofde staatssteun. Wat we wél kunnen doen is kijken of er een locatie is waar een andere aanbieder aan de gang kan. We hebben aantal ideeën en daarover moeten we nog praten met de provincie."
Protest in Montfoort voor behoud van ouderenzorg

NIET TEVREDEN

Net als de rest van de aanwezigen is Angelique Huntink daar niet tevreden mee. "Ik vind het teleurstellend. Er is heel veel mogelijk, ook op eigen kracht. En dat miste ik vandaag. Er zijn daarnaast heel veel partijen die de Vlinderhof en de Bloesemhof wilden overnemen en daar is niks mee gedaan. Mensen die naar de Bloesemhof gingen en dementerend waren is beloofd dat ze daar konden blijven. En we gaan er vanuit dat dat gaat gebeuren. Wij gaan dus door met actievoeren."
Veel Montfoorters op de been voor protest tegen verdwijnen ouderenzorg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.