RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners Utrecht en Amersfoort redelijk trots op eigen stad

PROVINCIE UTRECHT - Van de vier grote steden staat alleen Utrecht in de top tien van populairste steden onder de eigen bewoners. De Domstad staat op plek negen.

Amersfoort staat op plek twaalf, zo blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy dat tweejaarlijks de reputatie van de 100 grootste gemeenten meet. Het onderzoek is in 2011 met de Universiteit Utrecht ontwikkeld. Voor de editie van dit jaar zijn bijna 16.000 mensen ondervraagd.

UTRECHT EN AMERSFOORT
De inwoners van beide steden zijn met name tevreden over de bereikbaarheid, de stedelijke architectuur en het feit dat er vaak leuke activiteiten worden georganiseerd in hun stad. Utrechters zijn nog net iets blijer met onder meer het culturele aanbod van de stad dan Amersfoorters.

Inwoners van de Keistad zijn op hun beurt weer iets trotser op het groen rondom de stad en het aanbod van wandel- en fietsroutes. Ook vinden Amersfoorters het prijsniveau in hun winkels en horeca redelijker dan Utrechters.

De populairste stad onder eigen inwoners is Den Bosch, gevolgd door Maastricht en Groningen. Van de grote steden staat Rotterdam op plek elf, Amsterdam op plek dertien en Den Haag op plek zeventien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -