RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewoners en medewerkers Reinaerde Woerden demonstreren tegen sluiting "Ik slaap er slecht van"

1/2
WOERDEN - "Wij gaan nergens heen, wij gaan nergens heen", riepen bewoners en medewerkers van zorginstelling Reinaerde in Woerden vanochtend. Ze demonstreerden bij de locatie aan de Selma LagerlŲfweg waar mensen met een lichamelijke beperking zorg en begeleiding krijgen.

Reinaerde liet begin deze maand weten een groot deel van de 26 bewoners geen zorg meer te kunnen bieden. Zij zullen dus moeten verhuizen, maar dat willen ze absoluut niet. "We hebben hier onze sociale contacten. Ik slaap er gewoon slecht van, ik eet slecht. Ik wil hier gewoon niet weg", vertelt bewoner Rick Baars.

 Bewoners van Reinaerde in Woerden willen niet verhuizen Bewoners van Reinaerde in Woerden willen niet verhuizen | Foto: Peter Knieriem / RTV utrecht

Annemarie Minkes, regiomanager van Reinaerde, nam bij het protest een petitie in ontvangst die in korte tijd bijna 1100 keer getekend werd. "Ik wil jullie hartelijk danken voor deze petitie. Het staat voor mij symbool voor wat jullie voor de gemeenschap betekenen."

Na de protestactie ging de manager achter gesloten deuren met de bewoners en de cliŽntenraad van de instelling in gesprek over wat er nog mogelijk is. Begin volgend jaar moet duidelijk worden waar de bewoners naartoe moeten en wat er moet de locatie van Reinaerde gebeurt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht