RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterschap neemt maatregelen tegen rioolstank Overvecht

UTRECHT - Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft maatregelen genomen tegen de stankoverlast van de waterzuiveringsinstallatie in Overvecht. Omwonenden klagen al tijden over stank en krijgen er misselijkheidsklachten van. Het Hoogheemraadschap zegt dat de nieuwe zuiveringsinstallatie aan alle wettelijke eisen voldoet, maar doet nog een schepje bovenop de huidige maatregelen.

Een aantal maatregelen is al genomen. Zo zijn er geurfilters geďnstalleerd en is de afzuiging verbeterd. Volgens Maarten Boersen van het waterschap is het aantal klachten al flink teruggedrongen. Hij hoopt dat in verloop van tijd de klachten helemaal verstommen, al zijn incidenten nooit uit te sluiten. "Een deel van de maatregelen is al wel getroffen", zegt Boersen. "Het kost tijd om die allemaal in te regelen, voor ze allemaal hun werk doen."

De geurfilters van de installatie worden op dit moment nog aangepast. Volgens het waterschap komt daardoor de uitstoot op een hoger punt dan voorheen de buitenlucht in. "Dit moet de verspreiding van geur (verder) terugdringen", schrijft het waterschap.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -