Woensdagochtend zeven uur? Tijd voor de disco!

UTRECHT - Woensdagochtend zeven uur klinkt niet als het meest voor de hand liggende tijdstip voor een disco. Een donkere beschutte weg met kuilen leidt tot een loods waar een harde bas door de muren dreunt en de discolampen het industrieterrein feestelijk verlichten. Ondanks het vroege tijdstip waagden toch ruim honderd mensen zich vanochtend al op de dansvloer in de Utrechtse Ping Pong Club.
Disco op de vroege ochtend is in trek
Rosa Scholten en Anne Kunst organiseerden daar de Wake Up Club. "Het originele idee komt uit Californië en heet Daybreaker. Je hebt het ook af en toe in Amsterdam, maar het is natuurlijk supervroeg als je daar naartoe moet gaan. Dus wij wilden onze eigen versie organiseren", zegt Scholten terwijl er om haar heen al volop wordt gedanst.
Niet alleen kunnen de clubgangers hun beste danspasjes laten zien, ook is er een uitgebreid ontbijtbuffet met croissants, gekookete eieren, toast, avocado's, vele soorten beleg en uiteraard koffie en thee. Alhoewel er op de bar kannen jus en karnemelk staan, wordt door een duo een fles cava open getrokken. Een vrije dag hebben ze niet. "Zet ons maar niet op de foto want straks ziet mijn baas dit", zegt een van hen waarna ze zich snel begeven naar de dansvloer.
Ontbijt bij de Wake Up Club
Ontbijt bij de Wake Up Club © RTV Utrecht / Maxime le Cotey
Voor de meeste bezoekers vormt het vroege tijdstip geen probleem. "Als je hier aankomt met fijne muziek en lieve mensen dan is het meteen goed," zegt een man. Een andere bezoeker is zo enthousiast dat ze vreest voor haar werkdag: "Ik ga nu naar mijn werk en zie er tegenop dat ik nog de hele dag moet, ik zou hier wel willen blijven. "Toch is er ook een enkeling die wat minder enthousiast is. "Ik sta nu twee uur op de dansvloer en ik ben behoorlijk uitgeput. Als ik nu in bed zou liggen, kan ik zo in slaap vallen."
Dansende menigte bij de Wake Up Club
Dansende menigte bij de Wake Up Club © RTV Utrecht / Maxime le Cotey
Volgens Kunst is de actieve start van de ochtend vooral bedoeld voor mensen die daarna weer naar hun computer staren. "Ze zitten straks weer op hun bureaustoel, maar dan hebben ze wel al bewogen." Wat haar betreft is de eerste editie geslaagd. "Het was een beetje experiment om te kijken of Utrecht klaar is voor de Wake Up Club en we hebben bewezen dat het zo is."
Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij probeert boven de muziek uit te komen (1)
Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij probeert boven de muziek uit te komen (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.