Dak van auto afgeblazen bij explosie in Utrechtse wijk Ondiep

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - In de Vlierboomstraat in de wijk Ondiep is vannacht een auto ontploft. Het dak van de auto is door de explosie eraf geblazen.
Buurtbewoners hoorden rond 03.15 uur een harde knal en zagen dat de auto opgeblazen was. De politie onderzoekt wat er is gebeurd maar gaat uit van opzet. "Het dak van een auto gaat er niet zomaar van af. Misschien is er een explosief voor gebruikt, misschien gaat het om vuurwerk. We houden alle scenario's open", zegt een woordvoerder van de politie.
De auto is onderzocht door een explosievendeskundige. Ook is buurtonderzoek gedaan. De politie roept getuigen en mensen met meer informatie op om zich te melden.
© RTV Utrecht / Peter Huting
© RTV Utrecht / Peter Huting

BUURT GESCHROKKEN

De eigenaar van de auto zegt tegen RTV Utrecht erg geschrokken te zijn. Ze heeft naar eigen zeggen met niemand ruzie en weet niet waarom iemand het op haar gemunt heeft. Ook mensen in de buurt reageren geschrokken en hebben geen idee waarom de auto van hun straatgenoot is opgeblazen.
Verslaggever Peter Huting zegt dat het een enorme knal moet zijn geweest. De schade aan de auto is groot. "Overal ligt glas en de voorruit van de auto is ver weg geblazen." Door de explosie werd ook een luifeltje boven een voordeur van de muur geblazen.
© ingestuurd

EERDER INCIDENT IN DE STRAAT

In oktober probeerde in dezelfde straat een verwarde vrouw haar huis op te blazen. De vrouw zou al langer problemen veroorzaken in de wijk. Volgens buurtbewoners bedreigde ze mensen met een mes en ging ze iemand te lijf met een stofzuigerstang. De vrouw werd in oktober aangehouden en zit nog altijd vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.