Picnic maakt werk van gerobotiseerd distributiecentrum

© Picnic
UTRECHT - Online supermarkt Picnic heeft een kwart miljard euro opgehaald voor de afbouw van een hypermodern gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht. 200 miljoen is afkomstig van de vier gefortuneerde families die ook bij de start van Picnic in 2015 betrokken waren. ABN AMRO leent het bedrijf de resterende 50 miljoen.
Het bedrijf begon in Amersfoort en breidde vervolgens razendsnel uit in Nederland en later Duitsland. Met bijna 1000 kleine elektrische karretjes worden in meer dan 100 plaatsen boodschappen bezorgd. Dat gebeurt vanuit zeven distributiecentra. Het nieuwe distributiecentrum, waarvoor in 2017 de eerste paal werd geslagen, moet er voor zorgen dat een nog groter gebied bediend kan worden.

DUIZEND NIEUWE BANEN

Volgens mede-oprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys gaat het distributiecentrum veel banen opleveren. "We gebruiken deze financiering om de meest duurzame infrastructuur voor thuisbezorgen uit te bouwen en de beste mensen uit de tech-industrie aan te nemen. Het gerobotiseerde distributiecentrum in Utrecht vormt samen met onze elektrische autootjes de basis van onze groeistrategie en levert ook nog eens duizend banen op."
Binnenkort worden in het distributiecentrum drie temperatuurzones aangelegd waar ruimte is voor meer dan 200.000 kratten om producten op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers volgens het concern 'efficiënter en ergonomischer' werken. Het centrum is in zijn soort één van de grootste ter wereld en bevat onder meer honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines. De machines zijn speciaal voor Picnic ontwikkeld.
Over twee jaar moet het distributiecentrum volledig operationeel zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.