RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuw plan voor snelle fietsverbinding Utrecht Science Park en Zeist

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht wil opnieuw om tafel met de verkeerswethouders van Zeist en De Bilt om te kijken naar een betere fietsverbinding met het Utrecht Science Park.

Eerdere plannen voor een snel fietspad dwars door het natuurgebied bij Landgoed Oostbroek stuitten op te veel verzet van belangenverenigingen en gemeenteraden. Het zou ten koste gaan van de kwetsbare natuur. Dat voorstel is nu van tafel, maar gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) wil nog steeds een oplossing voor een aantrekkelijke fietsverbinding naar het universiteitscomplex.


In een commissievergadering van Provinciale Staten werden door enkele insprekers van Werkgroep Natuurlijk Zeist-West de zorgen nog eens geuit over de gevolgen van een fietspad. "Ik zou het jammer vinden om als fietser te beschadigen wat ik juist probeer te beschermen", uitte Ernest Schuler zijn angst voor nieuw asfalt door het gebied.

Voor een nieuw plan wil de gedeputeerde nu goed in kaart brengen welke natuur er precies ligt. "Met dat als vertrekpunt wil ik kijken naar andere mogelijkheden voor een betere fietsverbinding."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -