RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vogelopvang Utrecht sluit noodgedwongen tijdelijk de deuren: 'Hier zijn geen winnaars'

UTRECHT - Zieke vogels die lange ritten naar Soest moeten maken en contracten van betaalde medewerkers die niet verlengd worden. De Vogelopvang Utrecht zit financieel in zulk zwaar weer dat de komende maanden noodgedwongen de deuren dicht gaan. "Er zijn geen winnaars in dit verhaal."

Voorlopig kan de Vogelopvang Utrecht geen nieuwe vogels ontvangen en de vogels die er nu zijn worden komende zondag tijdelijk overgebracht naar Vogelopvang Soest. Een groot verdriet voor iedereen die met de opvang te maken heeft, maar het kan niet anders, zegt Erik Blokpoel van de vogelopvang. "Er is steeds minder geld voor de opvang van wild en dat zorgt dat we deze beslissing nu moeten nemen."

De vraag die al snel rijst: kan de vogelopvang in Soest al die extra opvang dan wél aan? "Het antwoord op die vraag is 'ja', maar er zit wel een grote mits aan", aldus Blokpoel. "Het moet niet te lang duren. Vanaf de herfst tot de maanden februari en maart heeft de vogelopvang het wat rustiger. Daarom gaan wij de komende maanden dicht, zodat we er in de maanden april en mei weer echt staan. In de tussentijd gaan we keihard werken om alles hier financieel weer op orde te krijgen. Maar dat het voor Soest ook weer veel extra druk betekent, is zonder enige twijfel waar."

Je merkt dat subsidies overal teruglopen."
Erik Blokpoel, Vogelopvang Utrecht

SUBSIDIES
Volgens Blokpoel is de gemeente verantwoordelijk voor de opvang van wild. Subsidies kunnen op verschillende wijzen worden verdeeld: opvangcentra krijgen direct een bepaald bedrag van de gemeente, of de Dierenbescherming verdeelt de bedragen over de opvangcentra van wild. "Je merkt dat subsidies overal teruglopen. Dat zag je niet alleen bij ons, ook in Delft heeft de opvang het bijvoorbeeld heel zwaar gehad, en nog steeds."

Volgens Blokpoel is het veelzeggend dat een grote stad als Utrecht het niet voor elkaar krijgt om de vogelopvang financieel op orde te krijgen. "Zeker de komende maanden hebben we de steun van het Utrechtse publiek hard nodig. Donaties zijn van harte welkom, maar ook vrijwilligers zijn hard nodig. Ondertussen voeren we ook gesprekken met de Dierenbescherming om te kijken of er niet toch extra geld vrij kan komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -