RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie moet opnieuw diep in de buidel tasten voor jaarrekeningen

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht krijgt opnieuw een dure rekening onder haar neus om de jaarrekeningcontroles af te ronden. Het vervloekte afschrift uit 2017 blijkt bij de afrekening nog eens 70.000 euro extra te kosten.

Dat bedrag komt bovenop de anderhalf miljoen euro die accountant EY eerder al nodig had. Statenleden zijn onaangenaam verrast en willen daarom de factuur voorlopig niet betalen. Dat komt ook doordat de jaarrekeningcontrole van 2018 meer dan een ton duurder uit lijkt te vallen.

UITHOFLIJN
De uitwerking van de jaarrekening uit 2017 werd zoveel duurder omdat de accountant flink in de administratie moest duiken van de Uithoflijn. Van 12,2 miljoen euro aan kosten voor de tram is nooit duidelijk geworden waar het geld precies aan is uitgegeven, zo bleek na een onderzoek dat ruim anderhalf jaar duurde.

Doordat het afwikkelen van het stuk uit 2017 zo lang op zich liet wachten, heeft de goedkeuring van 2018 ook vertraging opgelopen. De accountant liet weten de controle pas op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2020 weer op te kunnen pakken. Vooralsnog lijken daar geen soortgelijke problemen te spelen als een jaar eerder het geval was.

DRUK
Met de jaarwisseling in zicht hebben accountants het erg druk, waardoor er niet genoeg mankracht is om de achterstand van de provincie Utrecht weg te kunnen werken. Die achterstand ontstaat ook omdat er niet genoeg kennis en kunde onder ambtenaren is om de juiste stukken aan te leveren bij de accountant.

Gedeputeerde Robert Strijk is bezig met het doorvoeren van verbeteringen in de provinciale organisatie, maar verwacht mede daardoor ook kostenoverschrijdingen op het afschrift uit 2018. Het werven van geschikt personeel is moeilijk en onlangs is de teamleider die jaarrekeningen aanlevert vertrokken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -