RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Leerdam: Als het bloed kruipt waar het niet gaan kan

1/3
LEERDAM - Denk je aan de feestdagen, dan denk je vaak meteen ook aan eten. Ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de kerstdis tot de oliebollen en van kransjes tot Sinterklaaslekkernijen. De makers van al dat lekkers zijn in de maand december vaak zo druk, dat de feestdagen een beetje aan ze voorbij gaan. Neem nu de familie Kamper, eigenaren van de verschillende vestigingen van Bakkerij de Jager in Leerdam.

Vader Teunis en moeder Bertie namen de zaak ooit over van de ouders van Bertie. Hun kinderen werden boven de zaak geboren - "de één net voor openingstijd, de ander precies in de middagpauze, ze hielde toen al rekening met de bakkerij", aldus een lachende moeder - de zaak moderniseerde en de kinderen gingen studeren. Beiden besloten een aantal jaar geleden tóch in de zaak te gaan, want: "dit is gewoon mijn leven", aldus zoon Edwin.

"Ik heb heus wel eens gedacht dat 'ie beter iets anders kon gaan doen, hij kon erg goed leren", vertrouwt vader Teunis Margreet toe, "met zijn achtergrond in de commerciële economie heeft hij gewoon heel mooie zaken gebouwd. Tien jaar geleden hadden we gewoon alleen onze 'eigen' zaak. Nu openen we in januari onze vijfde vestiging. Niet te geloven!"

 Om 5 uur 's ochtends worden roomboteramandelstaven gebakken Om 5 uur 's ochtends worden roomboteramandelstaven gebakken | Foto: RTV Utrecht

Ook al is het druk - 20 uur per dag werken in de dagen vlak voor kerst en oud & nieuw is geen uitzondering - toch maken ze tijd om kerst te vieren. "Bij mijn ouders, die vroeger de zaak hadden, stonden de bestellingen in de woonkamer. Er was helemaal geen plaats voor een boom", zegt moeder Bertie, "daar heb ik altijd van gezegd dat ik dát niet wilde. Ik wil dat we ondanks dat we moe zijn en hard werken, toch tijd en ruimte maken voor de feestdagen."

Margreet op bezoek bij Leerdamse bakkersfamilie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -