Enschedese loco-burgemeester opvolger voor Utrechtse wethouder Everhardt

© D66
UTRECHT - D66 heeft een opvolger gevonden voor wethouder Victor Everhardt. De keus is gevallen op de 35-jarige Eelco Eerenberg, nu nog wethouder in Enschede.
Fractievoorzitter Jony Ferket: "We mogen in onze handen knijpen dat Eelco naar Utrecht komt. Hij is zeer talentvol en beschikt over de nodige ervaring. Door zijn betrokkenheid als vicevoorzitter van de commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs van de VNG heeft Eelco een goed netwerk en veel kennis over de jeugdzorg. We zien in hem een grote aanwinst voor onze stad."
Daarnaast prijst ze ook zijn jeugdigheid: "Dat past ook bij Utrecht, ook een hele jonge stad."

ENSCHEDE

Eerenberg was meer dan vijf jaar wethouder in Enschede. Ook vervulde hij gedurende vier jaar de rol van loco-burgemeester. Eerenberg werd in 2015 gekozen tot Beste Jonge Bestuurder van Nederland in een verkiezing van Binnenlands Bestuur. Voordat hij bestuurder werd, studeerde hij Informatica en was tegelijkertijd raadslid voor D66 in Enschede.
Ook was hij verantwoordelijk voor het herstructureringsplan van FC Twente, dat grote geldproblemen kende. Hij slaagde erin een politieke meerderheid voor het plan te krijgen.

BLIJ MET UTRECHT

Hij is blij dat Utrecht zijn nieuwe thuis wordt: "Utrecht is een fantastische stad met geweldige bewoners, die ik graag snel wil leren kennen. Ik ben er trots op dat de fractie mij voordraagt om hier wethouder te worden. Ik kijk er naar uit om het college weer op volle sterkte te brengen. De druk op de Utrechtse huizenmarkt is mij niet onbekend natuurlijk. Toch doe ik er alles aan om samen met mijn gezin op korte termijn naar mijn nieuwe thuisstad te kunnen verhuizen."
De gemeenteraadsfractie van D66 Utrecht wil Eelco Eerenberg voordragen in de gemeenteraad van 19 december. Daar zal worden gestemd over zijn voordracht.
Victor Everhardt is vertrokken naar Amsterdam waar hij wethouder van financiën is geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.