RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geblesseerde Van der Maarel lijkt duel tegen RKC te missen

1/2
UTRECHT - Mark van der Maarel ontbreekt zondag in de selectie van FC Utrecht, tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verdediger is geblesseerd en het is onzeker of hij op tijd fit is. Dat zei trainer John van den Brom van FC Utrecht na de vrijdagtraining.

TWEE VERLIESPARTIJEN
FC Utrecht heeft de laatste twee wedstrijden, tegen de nummers één van twee van de Eredivisie, verloren. En dus wordt het weer eens tijd voor een zege. "Als je twee wedstrijden achter elkaar verliest, ongeacht tegen wie je speelt, dan is het altijd tijd om de volgende wedstrijd te winnen", zegt John van den Brom.

"Als we weer willen aanhaken, moeten we zondag een resultaat halen"


"We komen in een lange middenmoot terecht. Dus we moeten weer winnen om een gaatje te slaan", vult middenvelder Sander van de Streek aan.

"Natuurlijk hebben we tegen de nummer één en twee verloren", vervolgt Van den Brom. "We weten nu dat we nog niet zo goed zijn als Ajax en AZ. We moeten in de toekomst meer tegenstand bieden tegen Ajax. Zij zijn buitencategorie, maar de clubs daaronder, daar willen wij wel tegenaan kruipen."

AANHAKEN
Om dat voor elkaar te krijgen is de opdracht voor zondag duidelijk, weet Van den Brom. "Als we weer willen aanhaken moeten we zondag een resultaat halen. En we spelen thuis, dus moeten we vol op de winst spelen."

En al is RKC de hekkensluiter van de Eredivisie, winnen van die ploeg is niet makkelijk, weet Van den Brom. "RKC kwam uit bij Feyenoord met 0-2 voor, en wel op een manier die ergens op gebaseerd is. De ploeg speelt verzorgd voetbal, ze durven te voetballen. Maar ze geven ook veel kansen en doelpunten weg."

"RKC is een ploeg die niet in paniek raakt"


Ook Van de Streek is complimenteus over RKC. "Het is een ploeg die niet in paniek raakt, het is niet een ploeg die de bal zomaar wegramt. En het is uitkijken voor de counter."

CONTRACT
Van de Streek kreeg onlangs een nieuwe aanbieding van FC Utrecht, maar heeft nog niet getekend. "Ik wil me tot de winterstop focussen op voetbal. Daarna ga ik er rustig over nadenken.", zegt de Barnevelder. Dat hij zo lang de tijd neemt, wil niet zeggen dat er andere opties zijn. "Dat niet, ik wil gewoon een goeie, weloverwogen beslissing nemen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -