RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe bouwplannen voor Park Schothorst in Amersfoort kunnen alvast op meer draagvlak rekenen

AMERSFOORT - Tijdens een inloopbijeenkomst zijn zaterdag drie nieuwe bouwplannen gepresenteerd voor Park Schothorst in Amersfoort. De gemeente was eerder van plan om in het park op het terrein van Amfors zestig woningen te bouwen. Maar bewoners kwamen daar massaal tegen in verzet omdat ze de plannen te massaal vonden voor de locatie.

Hielke Zantema van de Actiegroep Behoud Park Schothorst spreekt van een geslaagde bijeenkomst die werd gehouden in het Groene Huis in het park. "De opkomst was gigantisch. Je moest in de rij staan om binnen te komen. Dat laat zien dat de protestacties niet alleen van een groep boze omwonenden waren, maar dat dit voor heel Amersfoort-Noord een belangrijk thema is."

OVERWINNING
Een belangrijke overwinning werd afgelopen week al geboekt door de actievoerders, omdat de gemeente concludeerde dat het draagvlak voor de zestig woningen te gering was. Maar de vraag blijft open wat er nu wel op het terrein van Amfors kan komen.

De actiegroep stelde zich pro-actief op en ging de afgelopen maanden alvast zelf op zoek naar partijen en ontwikkelaars die een alternatief konden bieden. De eerste partij werd gevonden in de Amersfoortse boer Wytze Nauta, die mogelijkheden ziet voor een stadsboerderij. De boerderij zou onder meer schoolmoestuinen kunnen bieden en streekproducten verkopen.

Ook de Knarrenhof komt graag naar het park. De stichting doet aan levensbestendige bouw van woongroepen voor senioren. De senioren kunnen elkaar helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Zorgorganisatie Kwintes presenteerde eveneens zijn plannen. De organisatie vindt Park Schothorst een ideale locatie voor een zorgboerderij.

EIGEN TITEL
"De gepresenteerde alternatieven stonden er echt op hun eigen titel," zegt Zantema. "Ze hebben zichzelf aangemeld bij de gemeente, die deze bijeenkomst ook organiseerde." Zelf ziet Zantema alledrie de plannen als een mooi alternatief. "Je zou bijvoobeeld ook kunnen denken aan een combinatie van een zorgboerderij en een stadsboerderij, daar lenen de plannen zich goed voor."

Bij de inloopbijeenkomst werd alvast een korte peiling gehouden door de actiegroep. Bezoekers konden met een sticker aangeven welke toekomst zij het liefste zien voor het park. Daar scoorde de optie om het Amforsterrein weer terug te geven aan het park het hoogst. "Dat leeft nog steeds het meeste dus," zegt Zantema, "maar ook de stadsboerderij kreeg veel stemmen."

Het is nog niet duidelijk wat nu de volgende stap wordt in dit dossier. Bij de bijeenkomst waren wethouders Astrid Janssen en Menno Tiggelaar aanwezig. Ook veel raadsleden lieten zich informeren over de plannen. Zantema is in ieder geval positief: "Ik denk dat dit een mooie stap in een nieuwe richting is. Maar we zijn er nog niet. Er is nog geen besluit genomen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -