DJ's geven startsein voor Top 2000 in Woerden

© ANP
WOERDEN - In Woerden is vanmiddag het startsein gegeven voor de stemweek van de Top 2000. Tot en met volgende week zaterdag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement stemmen op hun favoriete liedjes.
Dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof drukten in Woerden op de knop en daarna konden mensen ter plekke meteen beginnen met het invullen van hun lijst. Ze kunnen maximaal 35 nummers selecteren.
Jaarlijks luisteren en kijken circa 10 miljoen mensen naar de Top 2000. De lijst wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsavond op NPO Radio 2.
Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen stond vorig jaar voor de zestiende keer op nummer 1. Daarna volgden Hotel California van Eagles en Piano Man van Billy Joel.

NORMAAL

Boerenorganisatie Team Agro NL en Peter R. de Vries grijpen dit jaar de lijst aan om aandacht te vragen voor zaken die ze van belang vinden. Misdaadjournalist De Vries wil dat er massaal gestemd wordt op het nummer Vlinder van Rowwen Hèze, als eerbetoon aan de vermoorde Limburgse jongen Nicky Verstappen. Team Agro NL wil meer aandacht voor de boeren. De boerenorganisatie hoopt het nummer "De boer dat is de keerl" van Normaal op een hoge plek op de lijst te krijgen. Volgens de NOS gooit deze actie waarschijnlijk de hoogste ogen.
Vroeger werden nummers die na ludieke acties te hoog in de lijst eindigden geschrapt, maar daar is de organisatie van de Top 2000 mee gestopt, meldt de NOS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.