Jeugdvoetbalwedstrijd in Utrecht gestaakt na grote vechtpartij

© Geert Lommers
UTRECHT - Een voetbalwedstrijd tussen twee onder 16-teams in Utrecht is zaterdagmiddag gestaakt vanwege een massale vechtpartij. Bij een 2-2 stand sloeg de vlam in de pan bij het duel tussen Hercules en FC De Bilt. Zowel spelers, ouders als coaches waren betrokken bij de schermutselingen op het sportpark aan de Voorveldselaan.
Beide clubs onderzoeken de aanleiding voor de vechtpartij en wat het aandeel van de eigen leden is geweest. De verklaringen die nu worden verzameld, zullen worden gerapporteerd aan de tuchtcommissie van de KNVB.
"Ik ga niets roepen over wat er precies is gebeurd, want dat onderzoeken we nog. Duidelijk is wel dat dit gedrag op geen enkel sportveld thuishoort, zegt FC De Bilt-voorzitter Rob Florie. "Voetbal is emotie, maar dan nog moet je je gewoon blijven gedragen."
Als er een grote vechtpartij is, hebben er altijd twee partijen een aandeel, vindt Florie. "Dat kan in negatieve zin zijn, maar ook in positieve zin door bijvoorbeeld mensen uit elkaar te halen. Onze commissie Sportiviteit & Respect probeert nu met hoor en wederhoor te achterhalen waarom dit zeer vervelende incident precies heeft plaatsgevonden."
Ook bij Hercules is een werkgroep Sportiviteit & Respect aan de slag gegaan met het incident.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.