Wie wint de Gouden Bal? In Abcoude ligt de vlag al klaar

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Matthijs de Ligt en Sari van Veenendaal horen vandaag of ze worden uitgeroepen tot beste voetballer van 2019. Ze zijn allebei genomineerd voor de Gouden Bal, die vanavond wordt uitgereikt.
Sari van Veenendaal werd vorige maand op het gala van de FIFA al uitgeroepen tot keepster van het jaar. De Nieuwegeinse neemt het nu op tegen onder anderen Vivianne Miedema en Lieke Martens .
Abcoudenaar Matthijs de Ligt heeft concurrentie van de Nederlanders Frenkie de Jong, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek. De vijf Nederlanders staan op een lijst van dertig genomineerden. Van Dijk lijkt een aardige kans te hebben. Hij werd dit jaar al verkozen tot beste speler van Europa en beste speler van de Premier League. Daarnaast is natuurlijk ook vijfvoudig winnaar Lionel Messie weer een kanshebber.
Piet Kooyman, erelid van FC Abcoude, geeft oud-Abcoudepupil De Ligt een heel klein kansje, maar rekent er niet op. "Ik ben wel realitisch", zegt hij. "Het zou wel heel bijzonder zijn als hij de prijs binnenhaalt, maar het is al een enorm compliment als je daar op twintigjarige leeftijd al genomineerd bent."
Toch liggen in Abcoude de vlaggen al klaar, want je weet maar nooit. "Het leeft hier wel in het dorp. Matthijs is een jongen van het dorp en dat zal zo blijven ook".
Piet Kooyman over de kansen van Matthijs de Ligt op de Gouden Bal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.