Auto's glijden in de sloot na gladheid op de N212 bij Kamerik

KAMERIK - De N212 tussen Kamerik in Wilnis was afgesloten nadat daar vanochtend maar meerdere auto's te water raakten. De eerste automobilist gleed rond 06.00 uur van de weg. Ook waren er enkele aanrijdingen.
De provincie besloot de weg volledig af te sluiten en automobilisten moesten omrijden door Woerden. Dat zorgde voor een flinke vertraging. Inmiddels is de weg weer open.
De auto's werden stuk voor stuk uit het water getakeld. Daarna zijn zoutstrooiers meerdere keren langs gereden om de weg volledig ijsvrij te krijgen. Bij de ongelukken raakte niemand gewond. De auto's raakten wel zwaar beschadigd.
Een paar kilometer verderop vonden wandelaars een auto in het riviertje De Kromme Mijdrecht, bij het dorp De Hoef. De eigenaresse van de auto was al met een nat pak naar huis gelopen, nadat haar auto te water was geraakt door de gladheid. De brandweer heeft nog wel uit voorzorg gekeken of er niemand meer in de auto zat.
De ANWB waarschuwt ook voor plaatselijke gladheid door bevriezing in Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Daar heeft het KNMI waarschuwingscode geel ingesteld. Door de gladheid zijn meerdere ongelukken gebeurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.