SP stelt Kamervragen over verdwijnen ouderenzorg in Montfoort

© Iris Hofman / RTV Utrecht
MONTFOORT - De SP heeft Kamervragen gesteld over het sluiten van de Vlinderhof en Bloemsemhof in Montfoort. Bij deze instellingen kunnen ouderen wonen, zorg krijgen en hun dagen opvullen. SP-leider Lilian Marijnissen kwam vandaag naar Montfoort om hen een hart onder de riem te steken en naar hun zorgen te luisteren.
"Ik heb begrepen dat ouderen hier gedwongen worden om te verhuizen op heel hoge leeftijd. Dat vind ik gewoon schandalig", laat de SP-voorvrouw vandaag weten. "Deze mensen hebben ons land opgebouwd en verdienen een goede oude dag op een vertrouwde plek."

ZORGEN

De inwoners van Montfoort maken zich al langer zorgen over de ouderenzorg. Door financiële problemen en personeelstekort sluiten de Vlinderhof en Bloemsemhof begin volgend jaar. Dat betekent dat de 24-uurszorg ook in gevaar komt. Er is geen andere plek in de gemeente waar de ouderen terecht kunnen en zij zouden dus noodgedwongen ergens anders naartoe moeten. Mogelijk ver buiten Montfoort.
SP-leider Lilian Marijnissen ging in gesprek met ouderen uit Montfoort
SP-leider Lilian Marijnissen ging in gesprek met ouderen uit Montfoort © Iris Hofman / RTV Utrecht
SP-leider Lilian Marijnissen kwam vandaag langs bij de Antoniushof, een woonzorgcomplex. Zij deelt de zorgen van de bewoners. "Ze komen met de verwachtingen dat ze hier de laatste jaren van hun leven doorbrengen en daar wordt dan zo cru en lomp mee wordt omgegaan. Dat vind ik echt ongelofelijk"

TANDJE BIJ

Er is al een handtekeningenactie geweest en vorige week hebben de Montfoorters massaal geprotesteerd. Zij hebben het gevoel dat de gemeente niet naar hen wil luisteren en vroegen Marijnissen om hulp en advies. "Nog meer druk uitoefenen op de gemeente, maak het zo nodig landelijk. Doe er vooral een tandje bij en dan doe ik wat ik kan in Den Haag", antwoordde de SP-leider.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.