RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drugshuis Driebergen langer dicht, burgemeester wil veilige buurt

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het huis in Driebergen waar vorige maand een explosief naar binnen werd gegooid, blijft langer gesloten. Burgemeester Frits Naafs wil rust en veiligheid voor de buurtbewoners.

De bom veroorzaakte een ravage in het rijtjeshuis aan de Lange Dreef. De bewoners, een echtpaar op leeftijd, bleven ongedeerd. Na de aanslag vond de politie verdovende middelen in de woning. Het lijkt erop dat de bewoners betrokken zijn bij handel in harddrugs.

Direct na de aanslag werd het huis voor vier weken gesloten. Die sluiting is nu met drie maanden verlengd. "Wij blijven ons inzetten om voor beide bewoners én de buurt te komen tot een oplossing die rust en veiligheid biedt", zegt burgemeester Naafs. "Het strafrechtelijk onderzoek naar de explosie loopt nog."

Inmiddels is één persoon aangehouden in de zaak. Waarvan hij of zij precies wordt verdacht, is niet bekend. Het gaat volgens de gemeente niet om een van de bewoners. De lokale VVD uitte onlangs zorgen over het veiligheidsgevoel in de buurt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -