RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meander Medisch Centrum gaat tóch kamernummers van patiënten geven

AMERSFOORT - Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gaat toch de kamernummers van patiŽnten geven als bezoekers hier om vragen.

Eerder deze maand werd besloten om geen kamernummers meer te verstrekken om de veiligheid en privacy van patiŽnten te waarborgen. Het ziekenhuis deed dit naar eigen zeggen omdat het noodzakelijk was volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Dat bleek na vragen van RTV Utrecht aan de Autoriteit Persoonsgegevens niet te kloppen. "Als een baliemedewerker van het ziekenhuis tegen een bezoeker zegt waar een patiŽnt ligt, dan is dat geen AVG-probleem", liet een woordvoerder van de privacywaakhond destijds weten. Het gaat in zo'n geval namelijk niet om 'verstrekking' van gegevens.

Het ziekenhuis draait de maatregel dan ook per direct terug: "We vinden het vervelend dat we voor onze patiŽnten en hun bezoekers strenger zijn geweest dan strikt nodig. We bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak dat door de maatregel is ontstaan", benadrukt voorzitter Frank de Reij. "We zijn de afgelopen tijd erg coulant geweest in het toepassen van de regel. We hebben geen bezoekers weggestuurd."

CONTROLEVRAGEN
Bezoekers die het kamernummer van een patiŽnt willen weten, zullen wel een controlevraag moeten beantwoorden, zoals het adres van de patiŽnt. "Om de veiligheid en privacy van onze patiŽnten te garanderen, voeren we deze controle uit. Want ongewenst bezoek, en helaas komt dat regelmatig voor, past niet bij de zorg waarop patiŽnten bij ons mogen vertrouwen", aldus Van Reij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -