RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Jonge prostituee verdiende op Zandpad 5000 euro per week voor haar pooier'

UTRECHT - Het is al zes jaar geleden dat de seksboten aan het Zandpad in Utrecht werden gesloten, omdat er volgens de gemeente sprake was van gedwongen prostitutie en mensenhandel. Een van de vrouwen die daar werkte, deed negen jaar geleden aangifte tegen haar pooier. Die staat deze week pas voor de rechter.

De 35-jarige Bulgaar Boris P. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van vrouwenhandel, seksuele uitbuiting en mishandeling. Het OM zegt te kunnen bewijzen dat hij daarmee zeker een miljoen euro heeft verdiend, onder meer door vrouwen voor hem te laten werken in het vroegere prostitutiegebied aan het Utrechtse Zandpad.

PROSTITUTIESTAD
Oud-prostituee A. was 14 jaar toen ze de 19-jarige Boris P. in 2003 leerde kennen. Ze woonden toen allebei in de Bulgaarse industriestad Sliven. 'Alle meisjes uit Sliven worden prostituee en alle jongens pooier', zeggen getuigen. De jonge moslima A. is dolverliefd op Boris P. en nadat zij seks met elkaar hebben gehad, gebruikt hij dat om haar in zijn greep te krijgen. Hij dreigt het aan haar familie te vertellen als ze niet doet wat hij wil.

Het tienermeisje A. zou al in Bulgarije door P. zijn gedwongen om als prostituee te spelen. Als ze 17 is neemt hij haar mee naar Brussel, waar ze achter de ramen wordt gezet. Vanaf 2008 gaat ze op het Zandpad in Utrecht aan het werk, omdat de omstandigheden daar goed zijn. P. brengt haar onder in een flat aan de Bankstede in Nieuwegein, waar meerdere meisjes wonen die voor hem werken. Ook zij komen uit het Bulgaarse Sliven.


MOEDER INCASSEERDE GELD
A. moest zo'n 5000 euro per week aan Boris geven. Volgens haar advocaat heeft zij in totaal zeker een miljoen euro voor hem verdiend, ze hoopt daar via de rechter een aantal tonnen van terug te krijgen. Om zelf buiten schot te blijven liet P. het geld dat de vrouwen verdienden door zijn moeder incasseren. Zijn dure Audi en de grote villa die hij in Bulgarije liet bouwen, zouden ook op naam van zijn moeder staan.

Om A. in zijn greep te houden, werd zij volgens het Openbaar Ministerie door Boris P. geschopt en geslagen. Hij bewaarde haar paspoort en mobiele telefoon en liet haar door een mannetje in de gaten houden als hij zelf niet in de buurt was. Boris P. bepaalde in welke stad A. woonde en werkte en met wie zij omging. Als ze van hem weg wilde, dreigde hij seksbeelden van haar op internet zetten en haar broer te mishandelen.

VERLIEFD ONDANKS ALLES
Tijdens de rechtszaak blijkt dat de relatie tussen de prostituees en hun pooier gecompliceerd is. Ondanks de uitbuiting en mishandeling, hielden de vrouwen van hem. Ook A. bleef lang verliefd op Boris P., die haar beloofde dat ze met het door haar verdiende geld een villa in Bulgarije zouden bouwen en daar zouden gaan samenwonen. Daar kwam het nooit van. Haar aanbetaling voor een eigen appartement, zou door hem zijn ingepikt.


In 2010 weet A. zich eindelijk uit de greep van Boris P. te ontworstelen. Als ze een tijdje in Amsterdam aan het werk is, krijgt ze een relatie die niet betrokken is bij prostitutie en wordt ze door diens familie opgevangen en beschermd. Desondanks zou Boris P. nog pogingen hebben gedaan om haar te dwingen bij hem terug te komen.

HOGE STRAFFEN
Boris P. heeft in Nederland geen strafblad, maar is in Bulgarije al eerder veroordeeld voor mensenhandel en mensensmokkel. In verband met de verdenkingen in Nederland heeft hij ruim een jaar in voorarrest gezeten. P. was vandaag niet zelf bij de zitting. Hij woont in Bulgarije en zegt donderdag naar Utrecht te komen. Hij kan dan het requisitoir en de strafeis van de officier van justitie aanhoren en reageren.

Als de rechter alle beschuldigingen bewezen vindt, is de kans groot dat Boris P. een lange gevangenisstraf te wachten staan. Eerder werden vier Bulgaren voor mensenhandel op het Zandpad door de rechter veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 tot ruim 5 jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -