RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Team dat dood Dascha Graafsma (16) onderzoekt, stopt na vier jaar

HOLLANDSCHE RADING - Het team dat particulier onderzoek doet naar de dood van Dascha Graafsma stopt ermee. Het 16-jarige meisje uit Hollandsche Rading overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terecht kwam.

Het TDO (Team Dascha Onderzoek) onderzocht haar dood maar stopt per direct nu de familie van het meisje een advocaat in de arm heeft genomen voor een 'juridisch traject'. Dat bevestigt Joey Roelofs, de leider van het TDO.

Nabestaanden van Dascha bereiden juridische stappen voor waardoor bepaalde bronnen van het onderzoeksteam worden afgeschermd. "Dit is het goed recht van de familie en hier hebben wij alle begrip voor. Echter, zonder dat TDO op de hoogte gehouden wordt van nieuwe informatie, bronnen, bevindingen of contactmomenten die uit dit traject volgen, is het voor ons praktisch onmogelijk dit onderzoek objectief en gedegen voort te zetten", zegt het onderzoeksteam. Wat precies bedoeld wordt met 'juridische stappen' is niet bekend.

Het OM constateerde eerder dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. De familie geloofde dat niet en verweet politie en OM dat ze het onderzoek niet goed hadden uitgevoerd. Het OM maakte in augustus dit jaar bekend een 'forensische second opinion' uit te voeren. Het kan nog tot maart volgend jaar kan duren voordat deze er is.

De onderzoekers laten weten wel beschikbaar te blijven voor de familie Dascha als het proces hier om vraagt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -